Tarihi Yerler,Tatil & Seyahat

Tarihi Yerler,Tatil & Seyahat

22 Temmuz 2014 Salı

Burj Al Arap Hakkında Bilgi ve Yapım Aşaması


Burj Al Arab yani "Arapların Kulesi" anlamına gelen bu mühendislik harikası bina Dubai, Birleşik Arap Emirlikleri'nde lüks bir oteldir. Dünya genelinde "Yelken Hotel" olarak da bilinir.. Bu yapı hakkında bilgi ve yapım aşamasını bu yazımızda bulabilirsiniz.




  Burj Al Arap Hakkında Bilgi

Burç El Arap (Arapça: برج العرب "Arapların Kulesi") Dubai, Birleşik Arap Emirlikleri'nde lüks bir oteldir. İsmi Yelken Otel olarak da geçmektedir.

Yapımına 1994 yılında Basra Körfezi yakınlarında başlanan otel 1 Aralık 1999 yılında kapılarını müşterilerine açmıştır. Otel deniz kıyısında önceden büyük kaya bloklarının denize indirilmesiyle oluşturulan bir adacık üzerine kurulmuştur. Otel dünyanın ilk 7 yıldızlı oteli olmakla ün yapmıştır. Ve otele konaklama haricinde günübirlik kültür gezileri de düzenlenmektedir. Burj Al Arab, Arap Kulesi anlamına gelse de, mimari açıdan denizde yüzen bir yelkeni andırdıgı için Yelken Otel de denilmektedir.

Otelin dış yüzeyi hem mevcut ağırlığı azaltmak hem de sıcak havanın sirkülasyonunu sağlamak amacıyla büyük bez kumaşlardan yapılmıştır. Bu yönüyle de geceleri projektörlerle aydınlatılan dış yüzeyde değişik renk figürleri oluşmaktadır.





Burj Al Arap Yapım Aşaması (1994 - 1999)

321 m yüksekliğinde, 70 katlı, 9000 ton çeliğin kullanıldığı ve 111,500 m2 toplam alana sahip olan bina, 650.000.000 $'a malolmuştur.

Yapımına 1994 yılında Basra Körfezi yakınlarında başlanan otel 1 Aralık 1999 yılında kapılarını müşterilerine açmıştır. 

İtalya rehberi: Roma



İtalya rehberi: Roma

İtalya'nın başkenti ve Lazio bölgesinin en büyük şehridir. Katolik Kilisesi'nin merkezi ve dünyanın en küçük ülkesi Vatikan da Roma sınırları içerisinde yer almaktadır. 2800 yıla yakın bir tarihi olan şehir pek çok büyük devlete de başkentlik yapmıştır. Roma'nın tersten yazılışı "Amor"un anlamı Aşk'tır. Bu nedenle Roma "Adında aşk saklı şehir" olarak da bilinmektedir.




Roma’nın tarihi merkezinin kalbi, Özgürlük Meydanı olarak da bilinen Piazza Venezia’dır. Bu meydan aynı zamanda pek çok otobüs hatlarının da ana durağıdır. Meydanın tam ortasında düğün pastası denilen Vittoriano Anıtı bulunmaktadır. Bu yapı Birleşmiş İtalya'nın ilk kralı olan Victor Emmanuel'i onore etmek ve İtalyan birliğini kutlamak üzere yapılmıştır. (1885-1911)

LONDRA KULESİ



LONDRA KULESİ

Tower of London (Londra Kulesi) Londra’da Tower Bridge’in hemen yaninda (ki zaten tower bridge adini bu kuleden almaktadir) bulunmaktadir ve Thames nehrininde kuzey kisminda yer almaktadir.

Kule zamaninda kraliyet sarayi olmakla beraber saray suclularinin tutulacagi ve idam merkezi,devlet hazinesi,hayvanat bahcesi ve gozlemevi gibi bir cok degisik amaclar altinda hizmet vermistir.


21 Temmuz 2014 Pazartesi

Gökyüzünden dünyanın en güzel yerleri


Gökyüzünden dünyanın en güzel yerleri



Bac Son Vadisi, Vietnam


Dubai´nin Yapay Adaları




Lale Tarlaları, Hollanda



Burası Tavşan Adası!



Burası Tavşan Adası!

Japonya'nın Okunoshima adası, daha çok Tavşan Adası ismiyle biliniyor.

2. Dünya Savaşı sırasında gizli askeri araştırmalar için kullanılan ve 16 yıl boyunca Japon ordusunun hardal gazı incelemeleri yaptığı ada günümüzde tavşanları sebebiyle ziyaretçi akınına uğruyor.


PERİBACALARI



PERİBACALARI

Peri Bacaları Kapadokya bölgesinde bulunan doğal yapılara verilen isimdir. Peri bacaları Kapadokya çevresinde bulunan yanardağlardan püsküren lavların milyonlarca yıl boyunca akarsuların ve rüzgarın aşındırması ile şekillenmişlerdir.

Vadi yamaçlarından inen sel sularının ve rüzgârın, tüflerden oluşan yapıyı aşındırmasıyla ‘Peribacası’ adı verilen ilginç oluşumlar ortaya çıkmıştır. Sel sularının dik yamaçlarda kendine yol bulması, sert kayaların çatlamasına ve kopmasına neden olmuş, alt kısımlarda bulunan ve daha kolay aşınan malzemelerin derin bir şekilde oyulması ile yamaç gerilemiş, böylece üst kısımlarda yer alan şapka ile aşınmadan korunan konik biçimli gövdeler ortaya çıkmıştır.



19 Temmuz 2014 Cumartesi

Karadeniz'de bir cennet Amasra



Karadeniz'de bir cennet Amasra

3000 yıllık tarihi bulunan Amasra, denize doğru uzanmış bir burun, iki yanındaki koylar ve ana karaya bağlı ve bağımsız adaları ile eşsiz bir doğaya sahiptir.





Balıkçılığa dayanan ekonomisi, yerel el sanatları ve etrafındaki ormanlık alanlar ile mutlaka görülmelidir.


Amasra’ya gidenler yerel balık lokantalarında mutlaka Karadeniz balıklarının tadına bakmalıdır.

Tatilcilerin yeni gözdesi "Çambaşı Yaylası"



Tatilcilerin yeni gözdesi "Çambaşı Yaylası"

Ordu'nun Kabadüz ilçesi Yokuşdibi beldesi sınırları içerisinde yer alan 2 bin rakımlı Çambaşı Yaylası, kış turizminin Karadeniz'deki gözde merkezlerinden biri konumunda.


Ordu'nun Kabadüz ilçesi Yokuşdibi beldesi sınırları içerisinde yer alan 2 bin rakımlı Çambaşı Yaylası, kış turizminin Karadeniz'deki gözde merkezlerinden biri konumunda.


Yokuşdibi Belediye Başkanı Yener Kaya, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Çambaşı Yaylası'nın birçok yerli ve yabancı turistin uğrak noktası haline geldiğini, bölgeye en fazla Arap turistlerin ilgi gösterdiğini söyledi. Geçen yıl 30 binin üzerinde yerli ve yabancı turistin bölgeye geldiğini vurgulayan Kaya, bu rakamın daha da artmasının beklendiğini dile getirdi.


Ziyarete gelenlerin ihtiyaçlarına cevap verebilmek adına yoğun şekilde çalıştıklarının altını çizen Kaya, şöyle konuştu:
"Çambaşı Yaylası, geçmiş tarihinden bu yana hem yaz hem de kış mevsimlerinde ziyaretçi akınına uğramakta. Birçok güzelliğe sahip bölgede bizler de yatırımlarımızı artırdık. Yaz ve kış mevsiminde ilgi gören Çambaşı Yaylası'nda kısa süre önce de kayak merkezinin yapımına başlayarak çok ciddi bir adım attık.

Yatırımcılarımız tarafından da buraya ciddi talep var. Yayla ile ilgili çalışmalarımız kapsamlı şekilde devam ediyor. Hedefimiz 2015 yılında Çambaşı Yaylası'nın Türkiye'nin turizm cenneti olmasını sağlamak."


PETRA ANTİK KENTİ



PETRA ANTİK KENTİ

Petra Antik Kenti Arabistan Yarımadasında, Ürdün toprakları içerisinde, güney Ürdün'de Wadi Musa kenti dışında bulunmaktadır. Petra antik kenti Ürdün'ün Lut Gölü ile Akabe Körfezi arasındaki toprakları üzerinde yer alır. Antik kent Ürdün’ün başkenti Amman’a 246 km uzaklıkta, Akabe Körfezine ve şehrine 128 km uzaklıkta bulunur.

Antik kent 6 Aralık 1985 tarihinde UNESCO tarafından “Dünya Kültürel Mirası” listesine dâhil edilmiş ve 7 Temmuz 2007 tarihinde Dünyanın Yeni Yedi Harikasından biri olarak seçilmiştir. Antik kentin altın çağlarını yaşadığı dönemde yaklaşık 20–30 bin kişinin şehirde yaşadığı düşünülmektedir.



16 Temmuz 2014 Çarşamba

Damlataşı zengini Karaca Mağarası


Damlataşı zengini Karaca Mağarası

Gümüşhane’nin Torul ilçesine bağlı Cebeli köyü sınırları içerisinde bulunan dünyaca ünlü damlataşı Karaca Mağarası yeni sezona hazırlanıyor.


15 Nisan’da ziyaretçilerini kabul etmeye başlayacak olan mağaranın içerisindeki ahşap yürüyüş parkurlarında çürüyen ve tehlike arz eden bölümleri değiştirdiklerini ifade eden İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ekrem Akdoğan, yapılan çalışmaları yerinde inceledi.


Beraberinde Genel Sekreter Yardımcısı Selahattin Kocaman’la birlikte tesislerde yapılan çalışmaları denetleyen Akdoğan, tüm yürüyüş parkurunun kurum görevlileri tarafından tamir edildiğini, çürüyen kısımların yenileriyle değiştirildiğini söyledi.


ARTEMİS TAPINAĞI


ARTEMİS TAPINAĞI

M.Ö. 334-250 yılları arasında ününü dünyaya duyurmuştur. Yağma, deprem, yangın gibi nedenlerle yedi defa yıkılıp yapılmıştır. İon tarzı büyük sütunlarla çevriliyken bu gün sunak yerinden başka bir şey kalmamıştır. Tapınak dünyanın mermerden yapılmış ilk ve büyük yapısıydı. Kalıntıların bir kısmı Londra’daki British Museum’dadır.

Şimdiki tapınak Hellenistik Dönem’e aittir.Tek tanrılı dinlerin insanları gibi tapınan Efesliler Artemis’in bünyesinde pek çok tanrının gücünün birleştiğine inanıyorlardı. 105x55 m. alanda yüksekliği 17,65 m. olan tapınak 127 sütunludur. Sunak yerine 13 basamakla çıkılmaktadır. Tapınaktaki heykeller, yarışmalarda seçilerek konulmuştur. Cephedeki 36 sütun Lydia Kralı Kroisos tarafından hediye edilmiştir.

MEVLANA MÜZESİ


MEVLANA MÜZESİ

Mevlana Müzesi, eskiden Mevlâna'nın dergâhı olan yapı kompleksinde, 1926 yılından beri faaliyet gösteren müzedir. "Mevlana Türbesi" olarak da anılır.

"Kubbe-i Hadra" (Yeşil Kubbe) denilen Mevlana'nın türbesi dört fil ayağı (kalın sütun) üzerine yapılmıştır. O günden sonra yapı faaliyetler hiç bitmemiş, 19. yüzyılın sonuna kadar yapılan eklemelerle devam etmiştir. Osmanlı sultanlarının bir kısmının Mevlevi tarikatından olması Türbe'ye özel bir önem verilmesini ve iyi korunmasını sağlamıştır.

Müze alanı bahçesi ile birlikte 6.500 m² iken, yeri istimlak edilerek Gül Bahçesi olarak düzenlenen bölümlerle birlikte 18.000 m²ye ulaşmıştır.

  YouTube Video

13 Temmuz 2014 Pazar

SELİMİYE CAMİİ



SELİMİYE CAMİİ

Edirne’nin merkezinde yer alır. 1569-1575 arasında Osmanlı Padişahı II. Selim’in (1566 -1574) buyruğuyla Mimar Sinan tarafından (1490-1588) yapıldı. Mimar Sinan’ın ustalık döneminin eseridir. Caminin kapladığı alan 1.575 m2, işgal ettiği tüm alan 2.475 m2′dir.

Görkemli kubbesi 31.28 m çapındadır ve sekiz fil ayağı üstüne oturur. Etrafında 32 küçük pencerenin sıralandığı kubbenin yerden yüksekliği 43.28 m’dir. Kubbenin iç kesimi kalemişi süslerle bezelidir. Büyük kubbeyi dört yanında ve biri de kıble yönünde olmak üzere beş yarım kubbe destekler. Yapının dört duvarında üst üste altı sıra halinde pencereler bulunduğundan iç mekân çok aydınlıktır.


Adrenalin tutkunları Tahtalı'da


Adrenalin tutkunları Tahtalı'da

Tahtalı'da yamaç paraşütü yerine kar yürüyüşü Tekirova'da 12 ay süresince binlerce turist tarafından ziyaret edilen Tahtalı Dağı'nın zirvesinde bulunan Olympos Teleferik Merkezi, yaz- kış adrenalin tutkunlarını ağırlıyor.

Yaz aylarında yamaç paraşütçülerini, kış aylarında ise kar yürüyüşçülerinin 1 numaralı tercih noktalarından biri olan Tahtalı Dağı'nın görkemi, görenleri kendine hayran bırakıyor.


Ölmeden önce yüzmeniz gereken sular


Ölmeden önce yüzmeniz gereken sular

Unutulmaz yaz fotoğrafları isteyenler ve yüzmeyi sevenler için işte "ölmeden önce yüzmeniz gereken yerler" listesi.

Sıcak yaz günlerinin olmazsa olmazıdır serin sularda yüzmek. Fakat bu listede bulunan rotalar dünyanın en temiz ve berrak sularını gösteriyor. Unutulmaz yaz fotoğrafları isteyenler ve yüzmeyi sevenler için işte "ölmeden önce yüzmeniz gereken yerler" listesi.

1. Linepean Adası, Filipinler


Dünyanın en temiz suları Linepean Adası çevresinde bulunuyor. Eğer aklınızdan silinmeyecek ve kalabalıktan sıkılmayacağınız bir yer istiyorsanız yaklaşık 15.000 nüfuslu bu bölge size göre olabilir.


2. San Andres Adası, Colombia


Cennetin kelime karşılığı olabilme potansiyeline sahip olan bu yeri, hayatınızda en az bir kere görmelisiniz. Üstelik bu fotoğraftaki gibi bir anınızın olması işten bile değil. Rüya gibi olan bu ada ve sularında mavi ve siyah yengeç gibi yerel türlerin yanında, bir dolu endemik tür, kuş çeşidi, iguana, deniz kaplumbağaları ve suyun, mavinin her tonunu görebilirsiniz. Bunların yanında su altının renkli hayatını oluşturan envai çeşit balık türünü de hatırlatmak gerek.



12 Temmuz 2014 Cumartesi

Yedi Uyuyanlar Mağarası ve Efsanesi



Yedi Uyuyanlar Mağarası ve Efsanesi

Yedi Uyuyanlar, Kur'an'da Ashab-ı Kehf, Eshâb-ı adıyla anılan hem İslam'da hem de Hıristiyanlık’ta var olan bir hikâyedir.

Selçuk-Efes’te bulunan Yedi Uyuyanlar Mağarası her yıl binlerce yerli ve yabancı turisti bu bölgeye çekmektedir. Efsaneye göre M.S. 250’li yıllarda Dakyus isimli bir kralın yönettiği putperest bir ülkede 7 genç Hıristiyan olmakla suçlanır. İnançlarını değiştirmeleri istendiğinde karşı çıkan bu 7 genç ölümle cezalandırılınca dağa kaçarlar ve orada ibadet etmeye başlarlar.



11 Temmuz 2014 Cuma

PAMUKKALE



PAMUKKALE

Ege Bölgesi'nde, Büyük Menderes havzasında, eski ve tarihî bir şehir kalıntısıdır. İlkçağdaki adı Hierapolis idi. Bu şehrin kalesi, bugünkü Denizli şehrinin merkez bucağına bağlı Ecirli köyünün yakınlarında bulunmaktadır.

Pamukkale adı, kireçli sıcak suların çökelmesi sırasında meydana gelen pamuk gibi beyaz pamuk taşlarından gelmektedir. Bu özelliği ile Pamukkale, dünyaca ün kazanmış turistik bir yer durumundadır. Pamukkale'nin bu özelliği yanı sıra, İlkçağın önemli bir şehri olan Hierapolis şehrinin kalıntıları da, önemini arttıran bir sebeptir.
Pamukkale'de, bu tarihî şehir kalıntılarından başka, öldürücü bir takım gazların yayıldığı Şaron mağarası da ünlüdür.Pamukkale, kaynak sularının kirecinden oluşmuş bir tepe.Türkiye'nin en tanınmış doğa harikasıdır; ve Denizli'dedir.



POKUT YAYLASI



POKUT YAYLASI

Sal Yaylasının bir km doğusunda 1950-2050 m yükseltiler arasında kurulmuş, 4 mahalleden oluşan, ilçeye 24 km, araç yoluna ise 1 km mesafede olan bir yayladır. Çamlıhemşin Konaklar Mahallesi, Ortan Köyü ve Boğaziçi Köyü vatandaşları tarafından kullanılan yaylaya Haziran başında çıkılmakta, eylül ortasında ise Yayladan inilmektedir. Eski yıllarda olduğu gibi toplu çıkış ve inişler yaşanmamakta, daha çok tatil amaçlı kullanım nedeniyle yaylaya çıkışlar farklı tarihlere rastlayabilmektedir.


10 Temmuz 2014 Perşembe

NEMRUT DAĞI



NEMRUT DAĞI

Nemrut Dağı, Bitlis il sınırları içinde, Van Gölünün batısında, volkanik bir dağ. Çember biçimli olan dağın yukarı bölümü şiddetli patlamalarla eski sivriliğini kaybetmiş, genişlemiş ve bir krater meydana getirmiştir.

Genç bir yanardağ olan Nemrud Dağının volkan bacasından püskürtülen lavlar, yanlarda eğimli olarak üst üste katlar hâsıl etmiştir. Çok şiddetli patlamalarla birlikte püskürmeler olmuş ve bunun netîcesinde 4000 metrenin üstünde yüksekliği olan dağ bugünkü seviyeye gelmiştir.

  YouTube Video


SULTANAHMET CAMİİ



SULTANAHMET CAMİİ

Osmanlı Devleti’nin ve İstanbul’un en eski camilerinden ve tarihi anlamda büyük bir derecede önem taşıyan camilerinden birisi kuşkusuz ki Sultan Ahmet Camii’dir. Osmanlı padişahı 1.Ahmet tarafından yaptırılan caminin içi, mükemmel derecede çinilerle kaplatılmıştır.

Beyaz, mavi ve yeşil renkli İznik çinileriyle yarım kubbeleri ve büyük kubbeleri kaplanmıştır. Avrupalı devletler bu camiyi “Mavi Camii” olarak adlandırır. Ayasofya’nın 1934 yılında kiliseye dönüştürülmesi, Sultan Ahmet caminin değerinin artmasına ve ana camii konumuna gelmesine olanak sağlamıştır.

  YouTube Video



9 Temmuz 2014 Çarşamba

OLİMPOS



OLİMPOS

Antik Likya'nın en önemli liman kentlerinden olan Olympos, tarih boyunca mitolojiyeye konu olmuştur. Konumunun elverişliliği nedeniyle korsanların barınağı olan Olympos, bugün sahip olduğu tarihsel değerleri, 3200 m'lik muhteşem sahili, endemik bitkileri, Caretta caretta'ları, Khimaira'sı, tüm sportif etkinliklere olanak veren muhteşem doğası ve pansiyon olarak kullanılan meşhur ağaç evleri ile tüm dünyaca bilinmektedir.

Kesin kuruluş tarihi bilinmemekle birlikte, M.Ö. 168-78 yıllarında basılan Likya Konfederasyon sikkelerinde adı geçmektedir. İktisadi bir birlik olan Likya Konfederasyonu konseyinde, Olympos’un üç oy haklı olduğu bilinmektedir. Tarihçilere göre, M.Ö. 80 yılında Zenniketes isimli Kilikyalı bir korsan tarafından ele geçirilen kent, 78 yılında Romalılar tarafından alınmıştır.

TAJ MAHAL



TAJ MAHAL
Taj Mahal, Hindistan Türk İmparatorluğu'nun Timuroğulları hanedanının 5. hükümdarı Şah Cihan (1593-1666) tarafından, o zamanki imparatorluğun başkenti olan Hindistan'ın Agra şehrinde, Jumna Nehri'nin kıyısında yaptırılmıştır. Dünyada aşk için dikilmiş en büyük ve en güzel anıt olarak kabul edilen bu türbe, Şah Cihan'ın büyük bir aşkla sevdiği eşi Ercümend Banu'nun (Mümtaz Banu) ölümü üzerine, onun hatırasına yaptırılmıştır.
Yapının mimarları, Mimar Sinan'ın talebelerinden Mehmet İsa Efendi ve Mehmet İsmail Efendi ile yapıdaki yazıları yazan Hattat Serdar Efendi eserin yapımı için Şah Cihan tarafından İstanbul'dan davet edilmişlerdi. 1630'da inşaasına başlanan eser, 22 yıl sonra 1652'de tamamlanmıştır.

  YouTube Video

8 Temmuz 2014 Salı

ŞİLİ MERMER MAĞARALARI



ŞİLİ MERMER MAĞARALARI

Şili’nin Coyhaique şehrinde, 3000 kişilik bir kasabada bulunan mağaralar doğal güzelliğiyle ve mermer oluşumuyla görenleri hayran bırakıyor.

Patagonya’daki en hayranlık uyandıran turistik bölge olarak da tanınan mermer mağaraları, “Las Cavernas Marmol” olarak da anılıyor. Etkileyici labirent mağaralardan oluşmaktadır. Bulunduğu yarımada “Mermer Katedrali” olarak isimlendiriliyor. Genellikle tekne turlarıyla ziyaret edilebiliyor.

YouTube Video

MISIR PRAMİTLERİ




MISIR PRAMİTLERİ

Mısır'da yer alan piramitler Dünyanın 7 Harikasından biri olarak bilinir. Ehramlar olarak da bilinen Mısır piramitleri, çoğu eski ve orta krallık döneminde Mısır krallarının (Firavun) mezarları üstüne yapılmış büyük anıtsal yapılardır.

Orta ve Güney Amerika’daMayalar, Aztekler ve İnkalar tarafından benzer yapılar yapılmıştır, ama gerçek piramitler Mısır’dadır.Yunanca pyramis sözcüğünden türemiş olan piramitlerde genellikle taş ya da tuğla kullanılmıştır. Dörtgen bir taban üzerinde yükselen piramitlerin üçgen biçimli dört kenar yüzeyi tepede bir noktada birleşir. Mezar odası çoğunlukla piramidin üzerine oturduğu kayanın içine oyulmuştur.

6 Temmuz 2014 Pazar

SÜMELA MANASTIRI



SÜMELA MANASTIRI


Oldukça geniş bir alan üzerine inşa edilmiştir. Bu manastır başlıca ana kaya kilisesi, birkaç şapel, mutfak, öğrenci odaları, misafirhane, kütüphane ile kutsal ayazma bölümlerinden oluşur. Sümela Manastırının girişinde su getirdiği anlaşılan büyük su kemeri yamaca yaslanmış durumdadır.

Çok gözlü olan bu kemerin bugün büyük bir bölümü yıkılmıştır. Dar ve uzunca bir merdivenle manastırın ana girişine ulaşılır. Giriş kapısının yanında muhafız odaları bulunmaktadır. Buradan bir merdivenle iç avluya inilir.

Solda, manastırın esasını teşkil eden ve kilise haline getirilen mağaranın önünde çeşitli manastır binaları bulunmaktadır. Sağ tarafta kütüphane yer almaktadır. Yine sağ tarafta yamacın ön yüzünü kaplayan büyük balkonlu bölüm keşiş odaları ve misafir odaları olarak kullanılmıştır.

YouTube Video


ANITKABİR



ANITKABİR

Aslanlı yoldaki 24 arslan heykeli "24 oğuz boyunu", aslanların çift olması "birlik ve bütünlüğü", kedi gibi yatar pozisyonda olmaları ise "barışseverliği" temsil ediyor.

Aslanlı yolun taşları, Ata'nın huzuruna çıkanların "başının öne eğik" olması için 5 santimlik çim boşluğu bırakılarak döşenmiş.Türk milletinin kalbinin attığı yer olan Anıtkabir, bilinen siluetinin yanı sıra bilinmeyen bir çok gerçeği de 50 yıldır derinliklerinde saklıyor.

Yapımı 9 yılda tamamlanan yaklaşık 150 bin ton ağırlığındaki Anıtkabir, heykellerinden süslemelerine, kulelerinden kabartmalarına kadar pek çok özel anlamlar taşıyor.

Anıtkabir Komutanlığı'ndan alınan bilgiye göre, yapımına 9 Ekim 1944'de başlanan ve 1 Eylül 1953'de tamamlanan Anıtkabir'in yerini ilk olarak Aydın Milletvekili Mithat Aydın önerdi.

YouTube Video


5 Temmuz 2014 Cumartesi

TOPKAPI SARAYI



TOPKAPI SARAYI

Topkapı Sarayı, Osmanlı Devleti’nin yönetim merkezi ve Osmanlı sultanlarının ikametgâh yeridir. Devletin idari işlerin görüldüğü, yönetim kararlarının alındığı ve yüzlerce insanın sosyal ihtiyaçlarının karşılandığı Topkapı Sarayı’nda ayrıca ülkenin en büyük eğitim fakültesi olan Enderun bulunmaktadır.

6 asır dünyayı yöneten bir devletin yaklaşık 4,5 asrında gözlerin çevrili olduğu bu mekânı Fatih Sultan Mehmed İstanbul’un fethinden sonra inşa ettirdi. Kanuni Sultan Süleyman devrinden itibaren sarayda yaşayan insanların sayısının artmasından sonra yeni binalar yaptırılmaya başlandı.

Mütevazı fakat güzel yapısıyla, hoş bahçeleri ve özgü konumuyla saray, dünyanın en güzel şehirlerinden biri olan İstanbul’un en güzel bir köşesine inşa edilmiştir.

YouTube Video

3 Temmuz 2014 Perşembe

COLOSSEUM ANFİTİYATROSU


COLOSSEUM ANFİTİYATROSU

İtalya'nın başkenti Roma'da bulunan Flavianus Amfitiyatro olarak da bilinen Kolezyum bir arenadır. Usta bir komutan olan Vespasianus tarafından M.S. 72 yılında yapımına başlandı ve M.S. 80 yılında Titus döneminde tamamlandı. 

Daha sonraki değişiklikler Domitian hükümdarlığı zamanında yapılmıştır. İmparatorlar burada Roma halkını eğlendirmek için ve birazda kendi eğlenceleri için gladyatör dövüşleri düzenlerdi. Bunlardan başka pek çok halk gösterileri, taklit deniz savaşları, hayvan avcılığı, infazlar, meşhur savaşların yeniden canlandırılması, klasik mitolojiye dayanan dramalar olurdu. 

YouTube Video

KAPADOKYA



KAPADOKYA

Doğanın toprağı bir sanat eseri gibi işlediği, büyüleyici bir dünya.. Tarihin ve doğanın binlerce yıl uyum içerisinde ve iç içe var olduğu; tarihin, toprak dokusunun her metrekaresinde kendini hissettirdiği çok özel bir yer.Adı, eski Pers dilinde 'Güzel Atlar Ülkesi' anlamına gelen "Katpatuka" sözcüğünden kaynaklanmış.Burada sonsuzluğa uzanan gökyüzününün altında, doğanın akıl almaz sanatına şaşıracak; tarihin gizemli derinliklerinde büyüleneceksiniz.

Doğa harikası peri bacalarının öyküsü milyonlarca yıl öncesine dayanıyor. Jeolojik devirlerde aktif birer volkan olan Erciyes ve Hasandağı'ndaki patlamalar sonunda, lavlar geniş platoya yayılarak toprağın, göllerin ve akarsuların üzerinde farklı kalınlık ve sertliklerde tüf tabakası oluşturmuş.

YouTube Video